С последната си, зимна, Европейската комисия изрази очакване за 3,9% увеличение

...
С последната си, зимна, Европейската комисия изрази очакване за 3,9% увеличение
Коментари Харесай

Вярвате ли? Прогнозата на Брюксел за България

С последната си, зимна, Европейската комисия изрази очакване за 3,9% нарастване на действителния Брутният вътрешен продукт през 2022 година, с което надвиши есенната си прогноза за 3,1-процентен растеж. За 2023 прогнозата е за 1,4% растеж, за 2024 година - 2,5%.

Европейска комисия предвижда и мощен спад на инфлацията до 7,8% през 2023 година, само че регистрира, че би трябвало да се регистрира въздействието на мощния растеж на заплатите.
-->
Въпреки високата инфлация икономическата интензивност продължи да се уголемява през 2022 година, подкрепена от постоянен напредък на износа и от нараствания на заплатите и обществените прехвърляния, които компенсираха възходящите потребителски цени, се споделя в разбора на комисията.

В него обаче се отбелязва, закъснение на частното ползване през първата половина на годината, поради набралата скорост инфлация.

Очаква се пътят на стопанската система да зависи значително от взаимоотношението " заплати - цени ". Краткосрочните индикатори и данните за инфлацията допускат, че инфлацията ще понижава последователно през прогнозния небосвод, защото повишаването на услугите ще продължи.

В изискванията на сгънат пазар на труда се чака заплатите да продължат да порастват мощно и да поддържат потреблението на семействата.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР